دمای رنگ در عکاسی

دمای رنگ در عکاسی

دمای رنگ در عکاسی

آیا تا اکنون به رنگ نارنجی یا آبی در عکس های خود نگاه کرده اید؟ رنگ ها موجب می شوند پوست زرد یا کشنده به نظر برسد. آنچه در عکس شما باید سفید باشد رنگ غیرمعمولی به خود می گیرد. در این صورت ، دمای رنگ در عکاسی یا تعادل رنگ سفید شما باید تنظیم شود.در ادامه با نمایندگی نیکون همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره ی دمای رنگ در عکاسی بپردازیم.

 دمای رنگ به چه معنا است؟

دمای رنگ، سایه یا رنگی است که منبع نوری متفاوتی دارد و باعث می شود طیف نور متفاوتی ایجاد شود.  همه انواع نور چه طبیعی و چه مصنوعی رنگ غالب دارند که یا به سمت قرمز متمایل است و یا به رنگ آبی. همین مسئله باعث می شود که رنگ سفید در تصویر خالص به نظر نرسد و به متمایل به رنگ قرمز و یا آبی باشد.

اندازه گیری دمای رنگ بر اساس درجه کلوین ( K) محاسبه می شود. هر چقدر این درجه کلوین کمتر باشد نور گرم تر و هر چقدر این میزان بیشتر باشد، نور سرد تر خواهد بود. نور سفید حدود ۵۵۰۰ کلوین در نظر گرفته شده که برابر نور فلاش یا ساعت های مرکزی روز می باشد. نوری که دمایی بیشتر از ۵۵۰۰ کلوین داشته باشد، مایل به آبی خواهد بود و نور با دمایی کمتر از این میزان، به سمت رنگ قرمز متمایل می شود.

دمای رنگ در عکاسیمفهوم White Balance یا تراز سفیدی چیست؟

با توجه به توضیحی که ما در مورد دمای رنگ داده ایم اکنون می توانیم تعادل رنگ سفید را توضیح دهیم. به کمک White Balance یا تراز سفیدی می توانید دمای رنگ در تصویر را به تعادل برسانید. در تصاویری که تراز سفیدی رعایت نشده، رنگ سفید متمایل به رنگ قرمز یا آبی خواهد بود اما بعد از تنظیم آن، رنگ سفید دقیقا سفید می شود.

نقطه گریز در ترکیب بندی عکاسی
این مقاله را بخوانید

حالت های پیش فرض وایت بالانس دوربین

حالت خودکار: حالت خودکار از دقت بسیار پایینی برخوردار است و دوربین از راه سنسور خود نوری که در محیط وجود دارد را تفسیر خواهد کرد. این حالت برای نورهای خنثی خوب است اما در اتاقی با نور مصنوعی و یا در غروب خورشید، عکس های شما خیلی جالب نخواهند بود.

دمای رنگ در عکاسی

در کلوین

بعضی از دوربین ها گزینه Select Color Temperature (K) را دارند که به شما امکان می دهد مقدار کلوین را به صورت دستی تغییر دهید (به طور معمول ۲۵۰۰ تا ۱۰۰۰۰)

اکثر مواقع ما نمی خواهیم رنگ سفید درست سفید باشد، اما می خواهیم دمای رنگ جذاب تری به عکس خود بدهیم. به عنوان مثال؛ در غروب آفتاب داشتن یک حالت نارنجی یا گرم جالب تر خواهد بود، در حالی که در یک عکس شب ممکن است بیشتر به داشتن یک غالب آبی یا سرد علاقه مند باشیم، به همین دلیل مهم است که از حالت های دستی تراز سفیدی نیز اطلاع داشته باشید و تنها به حالت های خودکار اعتماد نکنید. به این ترتیب می توانیم دقیقاً تعیین کنیم که عکس ما می خواهد چه دمای رنگی داشته باشد.

  • نور روز (خورشید): هنگامی که در فضای باز با تابش نور خورشید قرار دارید، این حالت برای عکاسی مفید می باشد.
  • سایه: مقداری از حالت ابری گرم تر است و باعث می شود رنگ نارنجی به تصویر اضافه بشود. برای عکاسی در مناطق سایه دار و طلوع و غروب آفتاب می تواند مفید باشد.
  • ابری: برای عکاسی در روزهای ابری یا سایه از این حالت استفاده کنید زیرا عکس ها را تا حدی از نور خورشید گرم تر می کند.
  • رشته ای یا تنگستن (لامپ): عکاسی با این حالت، تصاویر بسیار آبی به دست شما می دهد به همین دلیل فقط زمانی که از نور لامپ تنگستن استفاده می کنید، با این حالت عکاسی کنید.
  • فلورسنت: معمولا در دفاتر کار که از نور فلورسنت استفاده می شود و یا در زمان هایی که عکس های شما خیلی سبز به نظر می رسند، می توانید از این حالت پیش فرض استفاده کنید.
  • فلاش: زمانی که از فلاش داخلی دوربین استفاده می کنید، این حالت را فعال کنید.
  • PRE یا از پیش تعیین شده و سفارشی: این حالت برای یک نور خاص فعال می شود و معمولا از یک کارت سفید یا خاکستری استفاده می شود.
  • در کلوین: بعضی از دوربین ها قسمتی دارند به نام Select Color Temperature (K)  که با انتخاب این گزینه می توانید به صورت دستی مقدار کلوین را تغییر دهید. ( معمولا ۲۵۰۰ تا ۱۰۰۰۰) بهتر است کار با حالت تنظیم دستی کلوین را نیز یاد بگیرید زیرا در برخی مواقع ممکن است دوست باشید صحنه ای را عکاسی کنید که خیلی سفید نباشد و گرم تر یا سرد تر از واقعیت باشد مثلا غروب آفتاب، که وجود رنگ گرم تر مانند نارنجی عکس شما را جذاب تر خواهد کرد.
آموزش نورپردازی برای تولید محتوا
این مقاله را بخوانید
تماس با نمایندگی نیکون
آدرس نمایندگی