تفاوت فلاش TTL و فلاش دستی

تفاوت فلاش TTL و فلاش دستی

امروز قصد داریم تا تفاوت فلاش TTL و فلاش دستی را برای شما بیان کنیم و در باره ی کاربرد فلاش ها با شما صحبت کنیم ؛ در ادامه به حالت های اندازه گیری فلاشTTL پرداخته ایم؛ فلاش TTL تنظمات نوردهی خود را بر اساس خروجی نور فلاش تنظیم میکند که دور روش برای اندازه گیری فلاش وجود دارد

آشنایی با انواع فلاش

فلاش دستی

در این مدل فلاش، عکاس کنترل تنظیم نوردهی را ندارد و نور فلاش به طور مستقیم به سمت سوژه پرتاب میشود.

فلاش خودکار

این نوع فلاش میتواند نور محیط را اندازه گیری کرده و با توجه به شرایط نوری متفاوت نور را به سمت سوژه هدایت کند.

فلاش TTL

این نوع فلاش که به تفصیل به آن خواهیم پرداخت، از طریق نورسنج دوربین، نور اندازه گیری میشود و برحسب آن نور به سوژه تابیده میشود.

از بین سه روش مختلف اندازه گیری فلاش (TTL، A-TTL یا TTL خودکار و E-TTL) در دو حالت اول یعنی TTL و A-TTL از روش اول استفاده می‌شود ولی E-TTL از روش دوم استفاده می‌کند. لازم به ذکر است که فلاشی که از E-TTL پشتیبانی می‌کند از سینک بالای فلاش هم پشتیبانی می‌کند.

فلاش ها انوع متفاوتی دارند که درشرایط خاص، یعنی نبود نور یا نبود نور مناسب،تنظیمات دوربین به گونه ای است که قادر به عکاسی در آن شرایط نیست؛ در نتیجه فلاش ها بسته به نوع نیاز عکاس، مورد استفاده قرار میگیرد.

استفاده از فلاش فقط برای استودیو و عکسی شب نیست؛شما میتوانید برای عکاسی در روز آفتابی به خصوص هنگاک عکاسی پرتره از فلاش استفاده کنید. به جای قرار دادن سوژه رو به روی آفتاب، آن را پشت به آفتاب قرار بدهید تا درجهت مخالف تابش نور خورشید قرار بگیرد؛ حال وقت آن است که از فلاش استفاده کنید تا سوژه شما روشن شود در اینجا دوربین نوردهی متعادلی را ایجاد خواهد کرد.

مبانی عکاسی با سرعت بالا
این مقاله را بخوانید

کاربرد فلاش در عکاسی

فلاش تنها برای نوردهی به کار برده نمیشود؛ در موارد زیر کاربرد های دیگر فلش را برای شما بیان خواهیم کرد:

صحنه مورد نظر را از حالت ضدنور خارج میکند

از بین بردن یا ایجاد تعادل در سایه

از فلاش برای ایجاد تعادل در سایه، در زمانی که در محیط باز و روشن هستید میتوان استفاده کرد.

منبعی برای ترکیب با منابع نوری دیگر

اگر در مکانی بخواهیم عکس بگیریم که فقط تا یک سوژه خاص نورسنجی امکان دارد و فضای پشت آن تاریک می افتد باید گزینه slow synchronization فعال باشد. یعنی پرده شاتر را آهسته باز و بسته می کند. یا اینکه سرعت شاتر را کم کنید.

منجمد کردن سوژه های متحرک در محیط کم نور: فلاش، به عنوان یک نور مقطعی میتواند سوژه های متحرک را از حالت کشدار خارج کند.

به وجود آوردن حالت های خاص: هنگامی که در تاریکی مطلق اقدام به عکاسی کنید دوربین عکاسی  را در حالت B یا T قرار دهید و با استفاده از سه پایه و فلاش قادر هستید حالت های خاصی را به وجود بیاورید؛ به طوری که سوژه در یک محدوده خاص حرکت میکند و میتواند حالت خود را مجددا عوض کند و شما با زدن فلاش میتوانید تصویر او را مجددا ثبت کنید؛ توجه داشته باشید قبل از خاموش کردن چراغ به وسیله فوکوس دستی واضح سازی را انجام دهید تا عکس شما تار نشود.

تفاوت فلاش TTL و فلاش دستیدوربین های DSLR امروزی سنسورهایی دارند که نور محیطی را اندازه گیری می‌کنند و لنز دوربین عکاسی هم تحت تاثیر اطلاعات این سنسور تغییر می‌کند. با این وجود، هنگامی که از فلاش TTL برای تنظیم نوردهی استفاده می‌کنید نیازی به نگرانی ندارید. حالت اندازه گیری TTL تنظیمات نوردهی را از روی نور محیطی نمی‌خواند، بلکه آن را براساس خروجی نور فلاش تنظیم می‌کند. دو روش مختلف برای اندازه گیری فلاش وجود دارد. در روش اول اندازه گیری نور فلاش در زمان تابیدن آن انجام می‌شود. اما در روش دوم از یک پیش فلاش به عنوان نور تستی استفاده می‌شود و بقیه محاسبات نوری براساس آن انجام می‌شود.

نکات مربوط به عکاسی با فلاش
این مقاله را بخوانید
تماس با نمایندگی نیکون
آدرس نمایندگی