پایه میکروفون

سه پایه میکروفون از جمله لوازم ضروری برای کارهایی هستند که با ضبط صدا سروکار دارند.اگر در کار تولید محتوای ویدیویی هستید حتما متوجه شده اید که لوازم جانبی میکروفون به اندازه خود میکروفون شما مهم و ضروری است. مهم نیست کار محتوای شما سخنرانی ،ضبط پادکست ، ضبط زندگی روزمره اینفلونسری و .. باشد ; وجود لوازم جانبی میکروفون می تواند بسیار کمک کننده یا حتی نجات دهنده کار شما باشد . برای تهیه  و اطلاعات بیشتر درباره ی سه پایه های نیکون به نمایندگی نیکون مراجعه کنید.

تنظیم کردن میکروفون

تنظیم میکروفون با توجه به برد آن برای دریافت صدا می تواند کار وقت گیری باشد و در دست داشتن میکروفون در آن نقطه درطول کارخود با میکروفون کاری طاقت فرساست. برای راحتی کاربران میکروفون ، ابزاری به نام پایه ی میکروفون طراحی شده که در انواع و مدل های مختلف به بازار عرضه شده اند. پایه های میکروفون یک وسیله نگهدارنده میکروفون است که امکان این را می دهد که میکروفون در جای مناسب بدون نیاز به نگهداری آن توسط فردی دیگر قرارداده شود.

نکات مهم در هنگام انتخاب و خرید پایه های میکرفون:

علاوه بر دانستن و آگاهی بر انواع پایه های میکروفون ، شناخت نکات اساسی یک پایه ی میکروفون به انتخاب شما کمک بسیاری خواهد کرد.

سه پایه تاشو میکروفون

از دیگر انواع محبوب این پایه ها ، “سه پایه تاشو میکروفون” می باشد که برخلاف پایه های تخت و مسطح که طراحی سنگینی دارند، به راحتی جمع و باز می شوند و وزن کمتری را نسبت به باقی پایه ها دارند.وجود سه پایه در زیر میله نگه دارنده ،برای جبران این کمبود وزن پایه هنگام نگه داشتن میکروفون و درنتیجه برای حفظ تعادل پایه می باشد.

پایه میکروفون

اصلی ترین قسمت یک پایه ی میکروفون

اساسی ترین قسمت یک پایه ی میکروفون یک پایه ثابت و صاف است که معمولا از میله ای برای نگه داری خود میکروفون و پایه دیگری برای نگهداری میله تشکیل شده است.که می تواند به صورت مسطح و گرد شکل زیر میله قرار گیرد و تعادل و پایداری خوبی را برای نگه داری میکروفون بسازد.معمولا میله پایه ی میکروفون دارای روکشی از جنس کروم می باشد که در برابر خش افتادگی مقاوم است. بسته به نیازی که کاربر از میکروفون دارد ، مدل های متنوعی از پایه ی میکروفون ساخته شده است.

به طور مثال یک نوع پایه ی میکروفون وجود دارد که از دو یا چند میله تلسکوپی تشکیل شده است که داخل یکدیگر قرار گرفته اند و این امکان را به کاربر می دهند که ارتفاع پایه ی میکروفون را برای قد خود یا دیگری تنظیم کند.به این نوع ، پایه ی میکروفون تلسکوپی گفته می شود. درجلوتر به انواع و کاربر های پایه ی میکروفون خواهیم پرداخت.

انواع متفاوتی از پایه های میکروفون

همانطور که گفته شد ، انواع متفاوتی از پایه های میکروفون وجود دارد.یکی از این انواع را به “پایه ی میکروفون رو میزی” یا “پایه ی میکروفون میز تحریر” می شناسند که همانطور که از اسمش مشخص است ، این نوع پایه ی میکروفون ، پایه کوچکی است که می تواند روی میز قرار بگیرد و برای سخنرانی ها ، مصاحبه ها و حتی ضبط پادکست کاربرد دارد. از انواع دیگر پایه ی میکروفون می توان به پایه ی میکروفون سنگین اشاره کرد که برای کار با میکروفون های سنگین و بزرگ تر استفاده می گردند.

پایه میکروفونوجود یک پایه ی میکروفون هم می تواند دردسر های خودش را داشته باشد. از مهم ترین مشکلاتی که ممکن است در هنگام استفاده از این پایه ها بوجود بیاید ، تنظیم خود میکروفون و نزدیک یا دور کردن آن  ( با توجه به برد میکروفون ) به دهان کاربر است.به طور مثال یک نوازنده باید میکروفون را در فاصله ای مناسب چه از نطر عمودی چه افقی از ساز خود تنطیم کند. برای رفع این نوع مشکلات ،  لوازم جانبی متعددی  برای آسان تر شدن کار با پایه های  میکرفون ساخته شده است.

از جمله لوازم جانبی محبوب ، ” بازوی بوم” می باشد که به بالای پایه وصل می شود و حرکت افقی میکروفون را فراهم می سازد و این امکان را به کاربر می دهد که بدون تکان دادن میله عمودی ، میکروفون را نزدیک یا دور کند. البته چون این ابزار جانبی از ملزومات استفاده از پایه ی میکروفون است ، معمولا پایه های میکروفن را همراه با بازوی بومی وصل شده به آن می سازند.

پایه اورهد (Overhead)

این پایه میکروفون از یک تکه فولادی مثلثی شکل و یا چند پایه فولادی تشکیل شده است. آن ها همیشه مجهز به چرخ های قابل قفل کردن هستند و این قابلیت ها به شما این امکان را می دهد تا پایه را بدون نیاز به بلند کردن وزنه سنگین آن فشار دهید.

شبیه به بوم سه پایه، پایه میکروفون اورهد دارای بازوی بوم است، اما بسیار جلوتر می رود. به همین خاطر است که شما اغلب می شنوید که مردم زمان صحبت در مورد ضبط درام ها به این نوع پایه میکروفون اشاره می کنند. این پایه ای است که برای ضبط صدای جمعی یک کیت درام استفاده می شود، زیرا بسیار زیاد است.

این پایه نسبت به هر پایه دیگری قابل تنظیم است. این پایه میکروفون را با دسترسی بازوی بوم جفت کنید. با این کار می توانید میکروفون را در زاویه مناسبی تنظیم کنید. یک پایه اورهد نیز برای میکروفون های سنگین تر مانند کندانسور ایده آل است.

محدوده ارتفاع:

معمولا اکثر پایه ی میکروفون های موجود در بازار داری مکانیزم تنظیم ارتفاع هستند.با اینحال باز ارتفاع هر نوع با دیگری می تواند متفاوت باشد . بسته به نیاز و نوع استفاده شما از میکروفون باید ارتفاع مورد نظر و مناسب خود را در نظر بگیرید و سپس به خرید آن بپردازید.معمولا محدوده ارتفاع استاندارد پایه های میکروفون چیزی بین ۹۰ تا ۱۶۵ سانتی متر می باشد و محدوده تغییر ارتفاع آن معمولا بین ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر متغیر است.

وزن و قابل حمل بودن:

اگر در حال سفر هستید یا اینکه دایم مجبور به حمل پایه ی میکروفون هستید باید وزن پایه را درنظر بگیرید.همانطور که در بالا گفته شد پایه های سه پایه دارای وزن کمتری نسبت به باقی انواع پایه های میکروفون دارند.درنتیجه معمولا بین استفاده کنندگان این وسیله ، محبوبیت بیشتری را دارند.اما اگر وزن پایه برای شما مهم نیست و یا اینکه از میکروفون و تجهیزات سنگینی استفاده می کنید ، می توانید از پایه های گرد و سنگین نیز استفاده کنید چراکه ممکن است بعضی از آنها با توجه به برند و کیفیت ، پایداری بهتری نسبت به انواع سه پایه داشته باشند.

اما قابلیت حمل آسان تنها به وزن پایه میکروفون بستگی ندارد.ممکن است پایه میکروفون سبک وزنی را پیدا کنید که حمل و بسته بندی آن چنان آسان نباشد و کار شما را سخت تر کند. اگر حمل و نقل آسان برایتان مهم است ، قابلیت تاشو بودن پایه های میکروفون را حتما درنظربگیرید. ممکن است چنین قابلیتی پیز مهمی به نظر نرسد اما در مواقع ضروری بسیار کاربردی است.

جمع بندی کل:

از دیگر انواع لوازم جانبی پایه های میکروفون می توان به میله های استریو ، آداپتور بازشو و زانویی اشاره کرد. به هرحال انواع و اقسام مختلفی برای پایه های میکروفون و حتی لوازم جانبی آن وجود دارد که این تنوع زیاد ممکن است شما را سردرگم سازد . به همین ترتیب تشخیص نیاز خود قبل از خرید پایه ی میکروفون امری ضروری است. بدانید که قرار است برای چه برنامه هایی از میکروفون استفاده کنید و با توجه به آن پایه استاندارد میکروفون خود را انتخاب نمایید.